Les is more

Podľa definície lesníkov je les miesto, kde rastú dreviny, ktoré dosahujú minimálne 5 metrov (Wiki). 

Pre väčšinu z nás je les miesto, kde sa cítime lepšie, slobodnejšie, pokornejšie, kde sme schopní načerpať energiu, miesto, v ktorom sa dokážeme “odovzdať”. Nepripomína ti to niečo? Keď si v lese, dvihneš hlavu, zadívaš sa do korún stromov a na oblohu… Stále nič? Les je ako katedrála, ako ten najúžasnejší chrám, ktorý nevytvoril človek. Je to miesto, kde si vítaný za každého počasia, o to viac, že všetci rovnako, a nezáleží na tom, akého si vierovyznania.

Les is more! A len toto sme chceli povedať. Nie je to gramatická chyba, je to slovná hračka ku ktorej nás inšpirovalo anglické less is more. Že “menej je viac” platí v dnešných dňoch asi najviac za posledné obdobie. Menej nakupovania, menej hluku všade okolo, menej každodenného pracovného stresu a keď sa na to takto pozrieš, vidíš to "viac" čo ti to prináša. Skľudnili sme sa trošičku, rovnako ako keď sme v lese. A vieš kam sa dá dnes ísť, ak chceš na pár hodín zmeniť prostredie? Samozrejme do lesa! Naša krajina je poeticky úžasná, lebo z každého jedného mestečka nie je do lesa ďaleko. Hoci aj toto sa rapídne mení, ale o rúbaniskách postneme inokedy. Inak aj toto je super, lesníci prestali aspoň na chvíľku ťažiť, zatiaľ nie úplne, ale dúfať môžeme. Ak teda môžeš, choď do lesa. Tam na teba vírus nestriehne, nikoho tam nestretneš, ak aj niekoho stretneš, vieš sa mu vyhnúť aj na viac ako na dva metre. Hybaj do lesa - les is more!

A keď sa vrátim k tomu prirovnaniu lesa a katedrály, spomeniem si na slová, ktoré vravieval môj svokor “neverím v Boha, verím v Krásno”, think about it. Veď kam dnes nesmieš hoci je nedeľa, a kde naopak si vítaný za každého počasia?

Freel Apparel