Mounty a Medvedia skala

Mounty na skale?

Cítiť sa free... tak k tomu sa hodia skaly. Trochu adrenalínu, slobody. Ale teda z osobnej skúsenosti, lozenie po skalách je vždy silná forma oddychu, lebo práve tam človek nerozmýšľa nad zbytočnosťami a to nám verte! Myslíš len na to, kde noha, kam ruka, sústredíš sa na skalu, lebo inak... 

lezenie medvedia skala9

Kam to vlastne polezieme... 

Sezónu sme zahájili nie až tak veľmi zhurta, a začali sme na jednoduchšej skale. Medvedia skala je pre začiatok ideálna, je tam vážne krásne, príjemné prostredie a prakticky len kúsok od auta. Keď balíte špeciálnu fototechniku a batoh váži bezmála 25 kíl, môže to byť výhoda. Na miesto sme kráčali asi len 15 minút. Vybalili sme batohy, a ako správni lezci nazývaní “výletníci” sme si najprv uvarili naše obľúbené kafíčko :) Káva vonku vždy chutí perfektne, nech je odkiaľkoľvek. Keď sme mali všetci kávu dopitú, naspídovaní sme si obliekli sedáky, cvakli expresy na seba, prezuli sa do super malých a úzkych leziek, dali magnézium na ruky a potom už len hore.

Hrnceky-10
Mikina_Mounty_Freel

Tréning po zime

Krásna cesta na začiatok v hodnotení 3+ , čo je pre niekoho prechádzka s občasným využitím rúk, no keď človek po zime prvýkrát ide hore a ťahá si cestu, ver, pocit máš, akoby si ťahal fakt niečo ťažké. Myseľ sa sústredí, lebo nikto nemá v pláne hneď zletieť dole, teda keď ideš ako prvolezec a pri zaváhaní letíš kým ťa zastaví prvá expreska :)

Testujeme mikinu Mounty

Hore sme pripravili štandy a počkali na ostatných freelerov s cieľom nafotiť ich výkony a utrápené spotené tváre, z čoho mali teda nesmiernu radosť. Inak naša cesta hore sa niesla aj v duchu tradičného testovania našich vecí, a mikina Mounty prežila toho v tento deň celkom dosť a nič jej nie je. Parádička, lebo keď sa ti mikina nezničí odieraním sa o skalu, tak je vysoká pravdepodobnosť, že ostatné dobrodružstvá taktiež prežije! A na babe, ktorá lezie to vyzerá fakt dobre :) Ale to posúďte sami..

Mikina_Mounty_Freel-4
Mikina_Mounty_Freel-3

Opäť lezieme

Krásny deň sme si užili, a keď sa neliezlo, varil sa obed. Opäť dobrota. Potom leháro v hammatke a už sa kul ďalší plán, že hore na vrcholku to vyzerá fakt dobre a ideme si tam všetci pozrieť západ slnka a uvariť rozlúčkovú kávičku. Opäť sme sa trošku zapotili, ale vidina posedenia hore s výhľadom na západ slnka bola silná.
Monika sa ujala pozície “kavovarič” a my ostatní sme sa nominovali do pozície “ kavopič” :) 

Do videnia na skale!

Taký náš bežný freelday! Inak, keby vás zaujímalo miesto, kde sme boli - google vám povie presnú cestu. Hoď si tam iba “medvedia skala”, pre začiatočníkov je to úplna topka! Veríme, že sa tam s niekým z vás ešte stretneme. Náš ďalší výlet za dobrodružstvom bude trochu ďalej na zahorí. Príde aj report. Užívajte si a vidíme sa.

Fotenie_Freel_na skale